Diabetes

Voor mensen met diabetes biedt apotheek Stevenshof haar expertise aan op het gebied van geneesmiddelen en hulpmiddelen.

Gebruikers van nieuwe medicatie
Als u start met nieuwe medicatie voor diabetes, leggen wij graag uit hoe het geneesmiddel werkt, hoe u dit moet gebruiken en welke bijwerkingen u kunt verwachten. Als u daarna terugkomt in de apotheek voor de 2e aflevering bespreken wij graag met u de ervaringen met het gebruik van het nieuwe geneesmiddel.

Langdurige gebruikers van medicatie
Ook u als u reeds maanden of jaren gebruiker bent van medicatie voor diabetes, bent u van harte welkom met vragen over het gebruik dan wel problemen ervaart door de medicatie.  Ook bellen gespecialiseerde apothekersassistenten u op indien u volgens de computergegevens de medicatie minder vaak zou gebruiken dan de voorgeschreven dosering. Dit gesprek heeft als doel u te ondersteunen bij het gebruik van de medicatie.

Combiconsult
Bij het combiconsult wordt u uitgenodigd in de huisartsenpraktijk voor een consult van ongeveer 20 minuten met uw apotheker. Dit vindt plaats vòòr of na uw afspraak met de praktijkverpleegkundige in het kader van de kwartaal- of jaarcontrole diabetes. De apotheker kijkt samen met u naar de werking, eventuele bijwerkingen en naar het gebruik van uw medicijnen. Het is belangrijk dat u vertelt wat uw zorgen en verwachtingen zijn over uw medicijnen. De apotheker kijkt of er aanpassingen nodig zijn. Als u het er mee eens bent voert de apotheker, samen met de praktijkverpleegkundige en/of huisarts, de veranderingen door.

Bloedsuikermeter
Indien u gebruikt maakt van een bloedsuikermeter van apotheek Stevenshof, bent u van harte welkom voor de jaarlijkse controle van de meter en de handelingen die hierbij horen. Deze bloedsuikermetercontroledagen vinden aan het begin van elk jaar plaats en u ontvangt hiervoor een uitnodiging. Ook als u tussentijds problemen ervaart met het gebruik van de meter bent u van harte welkom in de apotheek.

SamenwerkingApotheek Stevenshof werkt nauw samen met huisartsen en praktijkondersteuners van huisartsenpraktijk Stevenshof en Zaaijer&Zaaijer&Hensing. Indien u dat wenst, delen wij met hen de gegevens van uw consult in de apotheek. (zie ook Samenwerking-Multidisciplinair).

 

Wat is diabetes?

Vragen en antwoorden van en voor diabetespatiënten: www.diabetestrefpunt.nl

Academische apotheek Stevenshof

Apotheek Stevenshof is in 1985 opgericht als een academische apotheek vanuit de universiteit. In deze apotheek experimenteren we graag met nieuwe vormen van begeleiding van het gebruik geneesmiddelen met als doel de farmaceutische patiëntenzorg te verbeteren (“innoveren’’). In de apotheek wordt daarom praktijkonderzoek uitgevoerd om hierover kennis te verzamelen en kunnen we u benaderen met vragenlijsten. Naast patiëntenzorg en onderzoek staat onderwijs centraal. Apotheek Stevenshof investeert in de deskundigheid van haar personeel middels interne scholingen en heeft altijd plaats voor stages van apothekers en apothekersassistenten.

Privacyverklaring

Contact

Apotheek Stevenshof  Openingstijden: Bezorgtijden:  
Theda Mansholtstraat 1 
2331 JE Leiden 
T. 071 576 63 11
F. 071 576 62 51
E. info@apotheekstevenshof.nl 
Maandag t/m Vrijdag 
8:00 uur tot 18:00 uur
Maandag:
Dinsdag:
Woensdag:
Donderdag:
Vrijdag:
14:00 - 18:00 uur
13:00 - 18:30 uur
13:00 - 18:30 uur
15:00 - 19:00 uur
14:00 - 18:00 uur