Farmaceutische patiëntenzorg

U bent bij apotheek Stevenshof aan het juiste adres voor een deskundig advies over uw geneesmiddelen zowel op recept als zonder. Wij wisselen graag van gedachten met u over uw ervaringen met geneesmiddel. U kunt altijd terecht voor een persoonlijk consult bij apothekersassistente of apotheker. Dit kan ook telefonisch of desgewenst op afspraak bij u thuis.

Controle op medicijngebruik

Naast advies over uw geneesmiddelen is de kerntaak van de apotheek controle van uw medicijngebruik. Daarom controleert de apotheek uw voorgeschreven geneesmiddelen op mogelijk verkeerde combinaties of afwijkende doseringen.

Samenwerking met huisartsen en specialisten

Apotheek Stevenshof werkt intensief samen met de huisartsen van het gezondheidscentrum Stevenshof en de praktijk Zaaijer&Zaaijer&Hensing. Regelmatig vindt in groepsverband overleg van de apothekers met deze huisartsen plaats over de meest geschikte medicatie bij bepaalde aandoeningen. Daarnaast kunnen we snel contact opnemen bij vragen over recepten wat ook geldt voor de andere huisartsen in Leiden en specialisten uit het ziekenhuis.

Academische apotheek

Apotheek Stevenshof is in 1985 opgericht als een academische apotheek vanuit de universiteit. In deze apotheek experimenteren we graag met nieuwe vormen van begeleiding van het gebruik geneesmiddelen met als doel de farmaceutische patiëntenzorg te verbeteren (“innoveren’’). In de apotheek wordt daarom praktijkonderzoek uitgevoerd om hierover kennis te verzamelen en kunnen we u benaderen met vragenlijsten. Naast patiëntenzorg en onderzoek staat onderwijs centraal. Apotheek Stevenshof investeert in de deskundigheid van haar personeel middels interne scholingen en heeft altijd plaats voor stages van apothekers en apothekersassistenten.

Onderzoeksinstituut SIR

Apotheek Stevenshof werkt bij onderzoek en onderwijs nauw samen met het onderzoeksinstituut wat gevestigd is op de 1e verdieping: SIR Institute for Pharmacy Practice and Policy. Vanwege deze samenwerking werken bij apotheek Stevenshof zes apothekers die ook werkzaam zijn bij het SIR onderzoeksinstituut.

Service

We willen u als klant de beste service bieden. Wij staan open voor uw wensen en vragen. Ook komen we, als dat gewenst is, bij onze clienten thuis. Om te bezorgen of om advies te geven.