Chronische herhaal service (CMS)

Voor wie?

Voor de cliënten van de huisartsenpraktijken Stevenshof en Praktijk Op11.

Wat is het?

Wanneer u meerdere geneesmiddelen gebruikt is het soms lastig om alle medicijnen op tijd te herhalen. Vaak lopen de medicijnen niet gelijk en bestaat de kans dat u misgrijpt. Met de herhaalservice is dit verleden tijd.

Voordat u deel gaat nemen aan de herhaalservice telt u thuis het aantal tabletten van de medicijnen die u gebruikt. Ook chronisch gebruik van inhalatoren of crèmes mag in deze service meegenomen worden.
U kunt dit noteren op het formulier intake CMS onderaan de pagina. Lever vervolgens dit formulier in bij 1 van de assistentes aan de balie. Zij zullen het formulier met u doornemen en uw geneesmiddelen aanvullen zodat alle geneesmiddelen tegelijk op zijn.

Het vervolg

Kort voordat uw medicijnen op zijn vragen wij voor u bij de huisarts herhaalrecepten aan. Uw geneesmiddelen worden klaargemaakt en staan ongeveer een week voordat uw geneesmiddelen op zijn, klaar in de apotheek. Zo hoeft u zich geen zorgen meer te maken dat u misgrijpt.

Bent u niet in staat om de geneesmiddelen af te halen in de apotheek, bezorgen wij deze kosteloos bij u thuis. Dit kunt u doorgeven bij de intake aan de balie.

Wat zijn de voordelen voor u:

  • U bent geen tijd meer kwijt met het aanvragen van uw medicatie.
  • U heeft altijd voldoende geneesmiddelen in huis, maar ook niet teveel.
  • De apotheek kan uw medicatie klaarmaken op een rustig tijdstip. Zo blijft er meer tijd over om u te woord te staan aan de balie als het druk is.
  • De apotheek heeft tijd om met de huisarts te overleggen over de optimale therapie. Zo bent u verzekerd van de best mogelijke behandeling.

Afhalen

Wanneer u de geneesmiddelen komt afhalen krijgt u weer een briefje mee met de datum van de volgende levering. Ook zullen we een korte vragenlijst met u doornemen om wijzigingen door te spreken en door te voeren. Zijn er tussentijds wijzigingen? Dan kunt u deze altijd aan ons doorgeven zodat wij het voor u aanpassen.

Wilt u gebruik maken van de herhaalservice? Vul dan dit formulier in.