Herhaalservice

Chronische herhaal service (CMS)
 

Voor wie?
Voor de cliënten van de huisartsenpraktijken Stevenshof en Zaaijer, Zaaijer en Hensing.

Wat is het?
Wanneer u meerdere geneesmiddelen gebruikt is het soms lastig om alle medicijnen op tijd te herhalen. Vaak lopen de medicijnen niet gelijk en bestaat de kans dat u misgrijpt. Met de herhaalservice is dit verleden tijd.

Voordat u deel gaat nemen aan de herhaalservice telt u thuis het aantal tabletten van de medicijnen die u gebruikt. Ook chronisch gebruik van inhalatoren of crèmes mag in deze service meegenomen worden.
U kunt dit noteren op het formulier intake CMS onderaan de pagina. Lever vervolgens dit formulier in bij 1 van de assistentes aan de balie. Zij zullen het formulier met u doornemen en uw geneesmiddelen aanvullen zodat alle geneesmiddelen tegelijk op zijn.

 

Het vervolg
Kort voordat uw medicijnen op zijn vragen wij voor u bij de huisarts herhaalrecepten aan. Uw geneesmiddelen worden klaargemaakt en staan ongeveer een week voordat uw geneesmiddelen op zijn, klaar in de apotheek. Zo hoeft u zich geen zorgen meer te maken dat u misgrijpt. 

Bent u niet in staat om de geneesmiddelen af te halen in de apotheek, bezorgen wij deze kosteloos bij u thuis. Dit kunt u doorgeven bij de intake aan de balie.

Wat zijn de voordelen voor u:
-    U bent geen tijd meer kwijt met het aanvragen van uw medicatie.
-    U heeft altijd voldoende geneesmiddelen in huis, maar ook niet teveel.
-    De apotheek kan uw medicatie klaarmaken op een rustig tijdstip. Zo blijft er meer tijd over om u te woord te staan aan de balie als het druk is.
-    De apotheek heeft tijd om met de huisarts te overleggen over de optimale therapie. Zo bent u verzekerd van de best mogelijke behandeling.

Afhalen
Wanneer u de geneesmiddelen komt afhalen krijgt u weer een briefje mee met de datum van de volgende levering. Ook zullen we een korte vragenlijst met u doornemen om wijzigingen door te spreken en door te voeren. Zijn er tussentijds wijzigingen? Dan kunt u deze altijd aan ons doorgeven zodat wij het voor u aanpassen.

Wilt u gebruik maken van de herhaalservice? Vul dan dit formulier in. 

 
 
 

Academische apotheek Stevenshof

Apotheek Stevenshof is in 1985 opgericht als een academische apotheek vanuit de universiteit. In deze apotheek experimenteren we graag met nieuwe vormen van begeleiding van het gebruik geneesmiddelen met als doel de farmaceutische patiëntenzorg te verbeteren (“innoveren’’). In de apotheek wordt daarom praktijkonderzoek uitgevoerd om hierover kennis te verzamelen en kunnen we u benaderen met vragenlijsten. Naast patiëntenzorg en onderzoek staat onderwijs centraal. Apotheek Stevenshof investeert in de deskundigheid van haar personeel middels interne scholingen en heeft altijd plaats voor stages van apothekers en apothekersassistenten.

Privacyverklaring

Contact

Apotheek Stevenshof  Openingstijden: Bezorgtijden:  
Theda Mansholtstraat 1 
2331 JE Leiden 
T. 071 576 63 11
F. 071 576 62 51
E. info@apotheekstevenshof.nl 
Maandag t/m Vrijdag 
8:00 uur tot 18:00 uur
Maandag:
Dinsdag:
Woensdag:
Donderdag:
Vrijdag:
14:00 - 18:00 uur
13:00 - 18:30 uur
13:00 - 18:30 uur
15:00 - 19:00 uur
14:00 - 18:00 uur