Sinds het voorjaar van 2021 is apotheek Stevenshof gaan werken met de digitale recept module van Pharmacom. Het voordeel van deze module is het streven naar papierloos werken, waar binnen de apotheken nog een grote stap gemaakt kan worden.
Door de digitale module komen de recepten voor het grootste gedeelte alleen nog maar digitaal in de apotheek aan. Vervolgens worden de recepten verwerkt en tot aan het afleveren en archiveren van het recept blijft deze alleen digitaal beschikbaar. Hierdoor worden er geen recepten meer geprint, wat vervolgens weer in een archief opgeruimd dient te worden. Een veelbelovende module, waar Pharmapartners met veel enthousiasme aan werkt.

In de apotheek werd de digitale module ook met enthousiasme ontvangen, maar bleek later toch even wat meer werkzaamheden met zich mee te brengen. Zo waren er wat werkafspraken en handelingen die in het verleden op papier werden gedaan, die nu ook digitaal moesten verlopen. Het implementeren van een nieuwe werkwijze en het ontwikkelen van nieuwe werkafspraken binnen apotheek Stevenshof heeft hierdoor enkele maanden nodig gehad. Dit is ook een periode geweest waarin er meer fouten en klachten zijn vastgelegd over de logistieke receptgang binnen de apotheek.