Medicatie op rol

De Medicatierol helpt bij de juiste inname van geneesmiddelen
Voor een optimale werking van geneesmiddelen is het belangrijk dat deze op het juiste moment en in de juiste hoeveelheid ingenomen worden. Dat is niet zo gemakkelijk als iemand meerdere geneesmiddelen gebruikt. Therapieontrouw is een veel voorkomend probleem met soms ernstige gevolgen. Om de gebruiker daarbij te ondersteunen, bestaat de mogelijkheid om uw medicatie in een medicijnrol te krijgen.

Alle medicijnen verpakt naar innamemoment
Een Medicatierol bestaat uit een strip van plastic zakjes. In elk zakje bevinden zich precies die medicijnen die op hetzelfde moment ingenomen dienen te worden. Op het zakje is vermeld wanneer dat is. Met de Medicatierol kunt u gemakkelijk controleren of alle medicijnen zijn gebruikt. En hoeft u niet langer te onthouden wanneer welk geneesmiddel in welke hoeveelheid ingenomen dient te worden. U opent simpelweg het volgende zakje van de rol, op het tijdstip dat op het zakje vermeld staat.

Een Medicatierol wordt op maat gemaakt
Welke medicijnen er precies in een Medicatierol zitten, wordt bepaald door het recept dat de arts voorgeschreven heeft. Wij sturen de recepten naar Apotheek Voorzorg en zij maken er een persoonlijke Medicatierol van. Daarin zijn zij gespecialiseerd. Elke week (of elke twee weken), vragen wij een nieuwe Medicatierol aan voor u. 

 

Academische apotheek Stevenshof

Apotheek Stevenshof is in 1985 opgericht als een academische apotheek vanuit de universiteit. In deze apotheek experimenteren we graag met nieuwe vormen van begeleiding van het gebruik geneesmiddelen met als doel de farmaceutische patiëntenzorg te verbeteren (“innoveren’’). In de apotheek wordt daarom praktijkonderzoek uitgevoerd om hierover kennis te verzamelen en kunnen we u benaderen met vragenlijsten. Naast patiëntenzorg en onderzoek staat onderwijs centraal. Apotheek Stevenshof investeert in de deskundigheid van haar personeel middels interne scholingen en heeft altijd plaats voor stages van apothekers en apothekersassistenten.

Privacyverklaring

Contact

Apotheek Stevenshof  Openingstijden: Bezorgtijden:  
Theda Mansholtstraat 1 
2331 JE Leiden 
T. 071 576 63 11
F. 071 576 62 51
E. info@apotheekstevenshof.nl 
Maandag t/m Vrijdag 
8:00 uur tot 18:00 uur
Maandag:
Dinsdag:
Woensdag:
Donderdag:
Vrijdag:
14:00 - 18:00 uur
13:00 - 18:30 uur
13:00 - 18:30 uur
15:00 - 19:00 uur
14:00 - 18:00 uur