Herhaaltelefoon

 

Voor wie?
Cliënten van Huisartsenpraktijk Stevenshof kunnen elke werkdag hun herhaalrecepten bestellen via de herhaalreceptenlijn van de apotheek. Het bijzondere van de herhaalreceptenlijn is dat dit een samenwerkingsverband is tussen de apotheek en huisartsen en dat een apotheker u te woord staat. Door deze opzet kunnen wij u een zo goed mogelijke zorg aanbieden. 

Gang van zaken
Elke werkdag tussen 09:00 tot 11:00 uur kunt u bellen met de herhaal-receptenlijn op telefoonnummer 071 576 62 53.
U kunt dan uw herhaalrecepten aanvragen. De apotheker die u aan de lijn krijgt, controleert of alle medicatie nog goed bij elkaar past en of er nog controles voor bijvoorbeeld bloeddruk, cholesterol of nierfunctie nodig zijn.
Om zo'n goed mogelijke zorg te kunnen aanbieden, zal de apotheker u soms nog iets vragen over uw gebruik of vragen of alles nog duidelijk is.

Overleg met de huisartsen 
Aan het einde van de ochtend komen de  huisartsen in de apotheek langs om de herhaalrecepten te tekenen. De apotheker bespreekt met hen eventuele vragen over het gebruik of controles. Ook wordt samen besproken of er bij het afleveren nog bepaalde adviezen gegeven moeten worden. In een enkel geval wordt er een oproepbriefje van de huisarts toegevoegd met het verzoek om een afspraak te maken of bloed te laten prikken. 

Afhalen 
De volgende werkdag na 14.00 uur liggen uw herhaalrecepten voor u klaar in de apotheek. Zo nodig ligt dan ook de eventuele extra informatie van huisarts en/of apotheker voor u klaar.

Bij drukte 
Er wordt veel gebruik gemaakt van de herhaalreceptenlijn. Hierdoor is het soms erg druk aan de herhaalreceptenlijn. De apothekers proberen iedereen zo goed mogelijk te woord te staan en te helpen bij mogelijke vragen. Dit  kost echter soms wat tijd. De apothekers proberen zo snel mogelijk iedereen te helpen en we vragen hiervoor ook om uw geduld.  
De drukste dagen zijn de maandag en dinsdag en iedere dag tussen 09.00 en 09.45. Op woensdag en donderdag is het vaak wat rustiger aan de herhaaltelefoon, als u op deze dagen belt is de kans groter dat u minder lang in een wachtrij staat.

Mocht u er toch niet doorheen kunnen komen, kunt u ook altijd nog uw herhaalrecepten via de assistente van de huisarts aanvragen of online via de website of via de app MedicijnKluis

 

Digitale Receptenlijn

 

Voor wie? 
Deze service is alleen beschikbaar voor Cliënten van de huisartsenpraktijk Stevenshof.

Wat is het?
De digitale receptenlijn is een computer die uw middels een herhaalnummer op uw etiket een herhaling aanvraagt bij apotheek Stevenshof.

Hoe werkt het?
Met de digitale receptenlijn is het mogelijk om telefonisch 24 uur per dag uw medicatie te herhalen. Hoe dit werkt leest u hieronder.

Op het doosje van uw medicijnen vindt u een etiket van apotheek Stevenshof. Onderaan dit etiket staat een code gedrukt welke u nodig heeft om de recepten digitaal te herhalen.

  • Bel de digitale receptenlijn op het nummer: 071-2032052
  • Voer het nummer in onderaan op het etiket (dit zijn VB: 1402.10000.1) gevolgd door een #
  • Voer uw geboortejaar in gevolgd door een #
  • De computer zal uw recept oplezen en vragen om te bevestigen met een 1 of een 0.
  • Volg verdere instructies van de computer op om uw aanvraag af te ronden.

Let op!
Uw bestelling voor (herhaal-) medicatie wordt door Apotheek Stevenshof in behandeling genomen.
Wanneer u de medicatie via de digitale receptenlijn heeft besteld staat deze twee werkdagen later klaar na 14.00 in de apotheek