Voor mensen met diabetes biedt apotheek Stevenshof haar expertise aan op het gebied van geneesmiddelen en hulpmiddelen.

Gebruikers van nieuwe medicatie

Als u start met nieuwe medicatie voor diabetes, leggen wij graag uit hoe het geneesmiddel werkt, hoe u dit moet gebruiken en welke bijwerkingen u kunt verwachten. Als u daarna terugkomt in de apotheek voor de 2e aflevering bespreken wij graag met u de ervaringen met het gebruik van het nieuwe geneesmiddel.

Langdurige gebruikers van medicatie

Ook u als u reeds maanden of jaren gebruiker bent van medicatie voor diabetes, bent u van harte welkom met vragen over het gebruik dan wel problemen ervaart door de medicatie. Ook bellen gespecialiseerde apothekersassistenten u op indien u volgens de computergegevens de medicatie minder vaak zou gebruiken dan de voorgeschreven dosering. Dit gesprek heeft als doel u te ondersteunen bij het gebruik van de medicatie.

Combiconsult

Bij het combiconsult wordt u uitgenodigd in de huisartsenpraktijk voor een consult van ongeveer 20 minuten met uw apotheker. Dit vindt plaats vòòr of na uw afspraak met de praktijkverpleegkundige in het kader van de kwartaal- of jaarcontrole diabetes. De apotheker kijkt samen met u naar de werking, eventuele bijwerkingen en naar het gebruik van uw medicijnen. Het is belangrijk dat u vertelt wat uw zorgen en verwachtingen zijn over uw medicijnen. De apotheker kijkt of er aanpassingen nodig zijn. Als u het er mee eens bent voert de apotheker, samen met de praktijkverpleegkundige en/of huisarts, de veranderingen door.

Bloedsuikermeter

Indien u gebruikt maakt van een bloedsuikermeter van apotheek Stevenshof, bent u van harte welkom voor de jaarlijkse controle van de meter en de handelingen die hierbij horen. Deze bloedsuikermetercontroledagen vinden aan het begin van elk jaar plaats en u ontvangt hiervoor een uitnodiging. Ook als u tussentijds problemen ervaart met het gebruik van de meter bent u van harte welkom in de apotheek.

Samenwerking

Apotheek Stevenshof werkt nauw samen met huisartsen en praktijkondersteuners van huisartsenpraktijk Stevenshof en Zaaijer&Zaaijer&Hensing. Indien u dat wenst, delen wij met hen de gegevens van uw consult in de apotheek. (zie ook Samenwerking-Multidisciplinair).

Wat is diabetes?

Vragen en antwoorden van en voor diabetespatiënten: www.diabetestrefpunt.nl

Anne-Margreeth Krijger-Dijkema (foto) is sinds 1997 werkzaam als apotheker in apotheek Stevenshof. Daarnaast werkt zij sinds 2010 ook bij SIR Institute for Pharmacy Practice and Policy (onderzoeksinstituut en zusterorganisatie van de apotheek) en werkt zij aan de Diabetes-richtlijn van de KNMP en is ze projectleider ‘Diabetypering en leefstijl als medicijn’ (DLAM).

Anne-Margreeth is diabetes/leefstijl apotheker. Al jarenlang verdiept zij zich op het vlak van diabetes mellitus en leefstijl.