Voor mensen met hart- en vaataandoeningen biedt apotheek Stevenshof haar expertise aan op het gebied van geneesmiddelen, zoals bloeddrukverlagers, bloedverdunners en cholesterolmedicatie.

Gebruikers van nieuwe medicatie

Als u start met nieuwe medicatie voor hart- en vaat aandoening , leggen wij graag uit hoe het geneesmiddel werkt, hoe u dit moet gebruiken en welke bijwerkingen u kunt verwachten. Als u daarna terugkomt in de apotheek voor de 2e aflevering bespreken wij graag met u de ervaringen met het gebruik van het nieuwe geneesmiddel.

Langdurige gebruikers van medicatie

Ook u als u reeds maanden of jaren gebruiker bent van medicatie voor hart- en vaataandoeningen, bent u van harte welkom met vragen over het gebruik dan wel problemen ervaart door de medicatie. Ook bellen gespecialiseerde apothekersassistenten u op indien u volgens de computergegevens de medicatie minder vaak zou gebruiken dan de voorgeschreven dosering. Dit gesprek heeft als doel u te ondersteunen bij het gebruik van de medicatie.

Combiconsult

Bij het combiconsult wordt u uitgenodigd in de huisartsenpraktijk voor een consult van ongeveer 20 minuten met uw apotheker. Dit vindt plaats vòòr of na uw afspraak met de praktijkverpleegkundige in het kader van jaarcontrole bloeddruk of cardiovasculair risicomanagement. De apotheker kijkt samen met u naar de werking, eventuele bijwerkingen en naar het gebruik van uw medicijnen. Het is belangrijk dat u vertelt wat uw zorgen en verwachtingen zijn over uw medicijnen. De apotheker kijkt of er aanpassingen nodig zijn. Als u het er mee eens bent voert de apotheker, samen met de praktijkverpleegkundige en/of huisarts, de veranderingen door.

Samenwerking

Apotheek Stevenshof werkt nauw samen met huisartsen en praktijkondersteuners van huisartsenpraktijk Stevenshof en Zaaijer&Zaaijer&Hensing. Indien u dat wenst, delen wij met hen de gegevens van uw consult in de apotheek. (zie ook Samenwerking-Multidisciplinair).